marți, 2 octombrie 2012

Elena Cociş, Nicolae Oprică :: Razele iniţaitice ale Arhanghelilor



Ed. For You, Bucureşti, 2006
262p., ISBN: 973-7978-65-X

Rolul lumii angelice este acela de a îndruma prin lumină, spre lumină, fiinţele ce răspund atingerii blânde a energiilor divine. Din acest motiv, studiul din perspectivă reiki a celor doi autori vine în întâmpinarea unei astfel de cunoaşteri, ce-i drept ocultate.
Intruziunea în lumea arhanghelilor îi obligă pe autori ca într-o primă parte să trateze calităţile şi funcţiile spirituale ale ierarhiilor cereşti, încheind prima jumătate a cărţii cu descrierea celor şaisprezece arhangheli extraşi din tradiţiile religiilor monoteiste, iudaice şi creştine. În ultimile două părţi se se analizează pe larg modul în care aceste fiinţe de lumină se manifestă, adică prin diferitele tipuri de raze şi flăcări, aceasta pentru că arhanghelii sunt spirite ale luminii, a căror personalitate este focul (purificator).
Ce m-a uimit întotdeauna la astfel de abordări e felul în care întâlneşti coagulat într-un singur subiect părţi din tradiţia iudaică (kabbala), creştinism, elemente de yoga (chakra), magie (Cartea lui Raziel), taoism (yin, yang), apocrife (ale lui Enoh în special) etc. Cel mai fascinant însă rămâne modul în care prin iniţierea de tip reiki se „armonizează” termeni ale practicii yoga cu „lumea” iudeo-creştină a arhanghelilor, situaţie întâlnită cel mai adesea în cea de-a doua şi a treia parte a lucrării. Deschiderea spre primirea diferitelor rezonanţe de lumină angelică se face evident prin intermediul chakrelor, fapt care pentru un fundamentalist al oricărui sistem monoteist este de neînţeles. Totuşi, ceea ce pentru unii rămâne un mister, pentru alţii e de înţeles, căci până la urmă acesta ar fi unul dintre avantajele iniţierii.

Cred că scopul cărţii este unul practic, deoarece rostu arhanghelilor e acela de a sluji. În această situaţie se recomandă să apelăm cu încredere la energiile lor benefice, fără a avea spaima că producem vreo impietate, deoarece oamenii „nedrepţi” nu pot rezona la nivelul lor, după cum cei drepţi nu vor încerca niciodată să abuzeze în vreun fel de vibraţiile înălţătoare ale puterilor cereşti.

d.p.a.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Bloguri, Bloggeri si Cititori